Bestemming
Praktisch
Bij een bezoek aan Argentinië en Chili zal het je zeker niet ontbreken aan lekker eten en drinken.
Bij een bezoek aan Argentinië zal het je zeker niet ontbreken aan lekker eten en drinken. Argentinië staat bekend om de heerlijke steaks. De keuken wordt dan ook vooral gedomineerd door rundvlees. Andere typische ingrediënten, zoals maïs, komen ook regelmatig voor in de gerechten die op het menu staan. Tijdens het wachten op het hoofdgerecht geniet je alvast van de voortreffelijke wijnen. Als voorgerecht of tussendoortje is de empanada een echte aanrader. Dit van deeg gemaakte hartige hapje is gevuld met een gehakt-, kip-, kaas- of vegetarisch groentemengsel. Daarnaast wordt vaak brood geserveerd met pebre, een tomatensalsa met bosui en koriander.
Wat absoluut niet mag ontbreken bij een bezoek aan Argentinië, is een asado (barbecue). Het gebruikelijkst is lam van de barbecue. Een asado wordt vaak gehouden op een speciale barbecueplek: de quincho. Argentijnen eten twee keer per dag een warme maaltijd. Ze lunchen meestal tussen 13.00 en 15.00 uur en dineren na 20.00 uur. In sommige accommodaties kun je dan ook niet voor 20.00 uur aanschuiven voor het avondeten.
Ook bij een bezoek aan Chili ontbreekt het je zeker niet aan lekker eten en drinken. De Chileense keuken komt redelijk overeen met de Argentijnse. Typische ingrediënten zoals maïs en koriander komen regelmatig voor in de gerechten die op het menu staan. Als voorgerecht of tussendoortje is de empanada een echte aanrader. Dit van deeg gemaakte hartige hapje is gevuld met een gehakt-, kip-, kaas- of vegetarisch groentemengsel. Daarnaast wordt vaak brood geserveerd met pebre, een tomatensalsa met bosui en koriander. Als belangrijkste nagerecht eten de Chilenen mote (een soort gort) met huesillos (gedroogde perziken).
Chilenen eten twee keer per dag een warme maaltijd. Ze lunchen meestal tussen 13.00 en 15.00 uur en dineren na 20.00 uur. In sommige accommodaties kun je dan ook niet voor 20.00 uur aanschuiven voor het avondeten. Wat absoluut niet mag ontbreken bij een bezoek aan Chili, is een asado (barbecue). Het gebruikelijkst is lam van de barbecue. Daarnaast vormen zalm en andere vissoorten een rode draad. Chili ligt tenslotte over de hele lengte aan de Grote oceaan. Een asado wordt vaak gehouden op een speciale barbecueplek: de quincho. In enkele accommodaties word je verwelkomd met het nationale drankje pisco sour. Dit is een sterkedrank die is gedistilleerd uit druiven. Naast pisco bevat de pisco sour citroensap, fijngehakte ijsblokjes, geklopt eiwit en rietsuikerstroop. Een veel voorkomend alcoholvrij drankje is chirimoyo. Dit frisse, zoete drankje wordt gemaakt van de lokale vrucht chirimoyo.
Oeps! Onze site doet het niet in deze browser
We raden je aan een andere browser te downloaden:
Askja Reizen wordt Nordic
Na het winterseizoen van 2024/2025 gaat Askja verder onder de naam Nordic. We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet.
Lees alles wat je moet weten SluitenVideobellen?
Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.