Bestemming
Praktisch
Vanwege de langgerekte kustlijn en de vele fjorden met koud, schoon water bestaat de Noorse keuken vooral uit vis. Behalve vis wordt ook vlees geserveerd. Populair zijn vooral rendier-, eland- en lamsvlees. Deze vis- en vleesgerechten worden meestal geserveerd in combinatie met aardappelen en groenten.
Hoewel de Noorse keuken overeenkomsten vertoont met die van Zweden en Finland, heeft Noorwegen zijn eigen specialiteiten. Een voorbeeld daarvan is brunost: een op een speciale manier bereide bruine kaas met een karamelsmaak, die is gemaakt van geitenmelk. Brunost wordt vaak gegeten op brood, toast of wafels. Kjøttkaker lijken op de gehaktbal zoals wij die in Nederland kennen en worden vaak geserveerd met gekookte aardappelen en erwten. Rømmegrøt is een pap die wordt gekookt van dikke, zure room en die wordt geserveerd met suiker en kaneel.
Oeps! Onze site doet het niet in deze browser
We raden je aan een andere browser te downloaden:
Boek je reis naar Noorwegen via Nordic
Al onze reizen naar Noorwegen zijn vanaf nu te boeken via Nordic.
Bekijk nu de reizen SluitenVideobellen?
Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.