Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Shortbreak Jockfall

  • • Kleinschalige lodge met huisjes
  • • Ligging net boven de poolcirkel
  • • Husky- en sneeuwscootersafari inbegrepen
  • • Bezoek aan de elanden en rendieren
Duur 5 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 2.195

Korte winterreis naar Zweeds Lapland

Deze reis is een perfecte kennismaking met Zweeds Lapland. Net ten noorden van de poolcirkel ligt in Zweeds Lapland de kleinschalige lodge van Jockfall. De vakantiehuisjes liggen aan de oever van de rivier met een waterval genaamd Jockfall. De gastvrije familie zorgt ervoor dat je een onvergetelijke tijd gaat hebben. Je gaat een husky- en sneeuwscootersafari maken en je bezoekt de rendieren en elanden. In de avond ga je uiteraard op zoek naar het noorderlicht.

Jockfall Lodge ligt bij een kleine nederzetting en net boven de poolcirkel. Een heerlijke plek om kennis te maken met Zweeds Lapland. In je comfortabele huisje is het genieten bij de houtkachel na een dag in de frisse buitenlucht of warm op in de sauna vlakbij de rivier. Er zijn drie activiteiten inbegrepen tijdens deze vijfdaagse reis. Je bezoekt een huskykennel waar je samen met de gids de honden gaat verzorgen en een tocht door het winterse landschap gaat maken. Ook kom je veel te weten over de bijzondere Arctische dieren, de eland en het rendier, tijdens een bezoek aan twee locaties waar de eigenaren van deze dieren veel informatie met je zullen delen. Ook ga je een stoere rit maken met de sneeuwscooter door de bossen en over bevroren meren. In de avond zit je natuurlijk op de uitkijk om het noorderlicht te spotten. Rondom de lodge is erg weinig lichtvervuiling, dus is het een perfecte plek om het fenomeen aan de hemel te zien dansen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Luleå en transfer naar Jockfall: Vanaf Schiphol vlieg je via Stockholm naar de luchthaven van Luleå. Vanaf de luchthaven wordt je per transfer naar de lodge gebracht. De afstand tussen Luleå en Jockfall is ca. 140 kilometer en de transfer duurt ca. 2 uur. Mocht er onderweg al noorderlicht te zien zijn dan zal de gids zeker een stop maken. Je wordt welkom geheten door de familie en afhankelijk van de aankomsttijd sluit je aan voor het dinerbuffet. Vanavond of morgenochtend ontvang je de thermo kleding en warme sneeuwlaarzen die je de gehele week kunt gebruiken.AccommodatieDe 4- en 6-persoons huisjes, 10 stuks in totaal, liggen aan de rand van de kleine nederzetting Jockfall en aan de rivier met de waterval Jockfall. Överkalix, de dichtsbijzijnde grotere plaats met een supermarkt, ligt op ca. 40 kilometer afstand. De lodge ligt 12 kilometer ten noorden van de poolcirkel. In het hoofdgebouw is de receptie, het restaurant en er zijn souvenirs en snacks verkrijgbaar.
Dag 2 - Huskysafari: Een van de hoogtepunten van deze korte reis is de huskysafari. Vandaag ga je in de leer bij de musher die je alles leert over het verzorgen van de honden en het besturen van een slede. De honden staan je bij de kennel al enthousiast blaffend op te wachten. Laat je niet afschrikken, want zodra ze voor de slede mogen gaan rennen stoppen ze met blaffen en hoor je alleen nog de slede door de sneeuw heen glijden. Na een uitgebreide uitleg ga je een tocht maken met de husky's; al zittend in de slede of achter op de slede om te sturen. Een onvergetelijke ervaring wanneer je met de honden door het winterse landschap glijdt.
Dag 3 - Bezoek aan eland- en rendierboerderij: Dé Scandinavische dieren die je zeker gezien wilt hebben zijn de eland en het rendier. De eland wordt gezien als de koning van het woud en het zijn ontzettend vriendelijke dieren. Vandaag heb je de kans om dit geweldige dier te knuffelen. Een ontmoeting met een rendier mag ook zeker niet ontbreken tijdens een reis naar Lapland. Wist je dat de rendieren van de kerstman allemaal vrouwelijk zijn? 
Dag 4 - Sneeuwscootertocht: Op de sneeuwscooter ga je de omgeving van Jockfall verder verkennen. Na een introductie van de gids neem je plaats op de sneeuwscooter en volg je de gids; achter het stuur of achter de bestuurder. De tocht gaat door besneeuwde bossen en over bevroren meren. Onderweg maak je een stop voor een typische Zweedse fika bij het kampvuur. Bij terugkomst bij de lodge is het heerlijk opwarmen in de sauna of bij de haard in je huisje. Vergeet ook vanavond niet naar buiten te gaan wanneer het helder is. Grote kans dat je het noorderlicht ziet dansen boven je huisje. Soms moet je even geduld hebben, maar dan ineens kan de nachtelijke hemel de mooiste kleuren laten zien.
Manuela Sutmuller

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: op maandag 16 december 2024, zondag 29 december 2024, donderdag 2 januari 2025 en maandag 6 januari t/m 10 februari en 10 maart t/m 14 april 2025.


N.B. De volgorde van het programma kan veranderen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht Scandinavian Airlines Amsterdam-Stockholm-Luleå in de voordeligste vluchtklasse inclusief €175,- luchthavenbelastingen en bagage
• transfer luchthaven-lodge v.v.
• verblijf in een vakantiehuisje inclusief bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak
• volpension van diner/snack op dag 1 t/m ontbijt op dag 5 inclusief non-alcoholische drankjes
• lokale Engelssprekende gids tijdens de safari’s
• huskysafari (2 personen per huskyslede) 
• bezoek aan de elanden en rendieren
• sneeuwscootertocht met fika (2 personen per sneeuwscooter)
• kampvuur
• thermo-overall, schoenen en handschoenen tijdens je gehele verblijf 
• uitgebreide reisinformatie
• BTW
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature 

Niet inbegrepen:
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p. (N.B. met Kerst, Oud & Nieuw en tijdens de voorjaarsvakantie zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag)
• eigen risico sneeuwscootertocht bij schade
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Askja Reizen wordt Nordic

Na het winterseizoen van 2024/2025 gaat Askja verder onder de naam Nordic. We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet.

Lees alles wat je moet weten Sluiten

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.