Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Avonturenweek Kalix Archipel

  • • Op een schiereiland aan de bevroren zee
  • • Slapen in een comfortabel huisje
  • • Vier excursies inbegrepen
Duur 8 Dagen

Soort Avonturenweek

Prijs (vanaf) € 2.680

Avonturenweek in een huisje aan de Botnische Golf in Zweeds Lapland

De huisjes van Nordic Lapland Resort liggen zeer idyllisch aan de bevroren zee van de Botnische Golf, op het schiereiland Frevisören. Een ideale plek om helemaal tot rust te komen, te genieten van de weidse uitzichten en winterse activiteiten te ondernemen in kleine groepjes. Tijdens deze avonturenweek zijn er vier activiteiten inbegrepen, waaronder een husky- en sneeuwscootersafari, en is er voldoende ruimte om te ontspannen of een extra activiteit te ondernemen. De reis is ook zeer geschikt voor families.

In Zweeds Lapland, op circa 50 kilometer van de Finse grens ligt de plaats Kalix. Ten zuiden van Kalix ligt de prachtige archipel aan de Botnische Golf waar je tijdens deze avonturenweek verblijft. Omgeven door bossen en de uitgestrekte bevroren zee maakt dit een perfecte plek om het noorderlicht te spotten. Er is namelijk geen lichtvervuiling in de omgeving. Samen met de husky's van de kennel, die vlakbij de huisjes ligt, ga je de directe omgeving verkennen. Met de sneeuwscooter ga je de Kalix rivier op of verder de archipel in. Niet ver van de huisjes ligt het uitkijkpunt op de berg Gullihatten waar je op de sneeuwschoenen naartoe wandelt. Op de top is het genieten van het panoramische uitzicht op de bevroren zee en de vele eilandjes. Voor de noorderlichtsafari neem je plaats in de slede achter de sneeuwscooter en ga je op pad naar de beste plek om het noorderlicht te spotten. Op een van de vrije dagen kan je een bijzondere tocht met de ijsbreker Polar Explorer gaan maken op de Botnische Golf als extra activiteit en wordt het wellicht het hoogtepunt van deze reis. Een avonturenweek op een bijzondere plek aan zee.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Luleå en transfer naar de omgeving van Kalix: Vanaf Schiphol vlieg je via Stockholm naar de luchthaven van Luleå. Vanaf de luchthaven wordt je in iets meer dan een uur naar Nordic Lapland Resort gebracht. Je wordt welkom geheten en afhankelijk van de aankomsttijd sluit je aan voor het diner. Vanavond of morgenochtend ontvang je de thermo kleding en warme sneeuwlaarzen die je de gehele week kunt gebruiken.AccommodatieDe cabins van Nordic Lapland Resort liggen op het schiereilandje Frevisören en op ca. 25 kilometer van de plaats Kalix. Een prachtige ligging in de archipel en met een weids uitzicht over de bevroren zee. In het hoofdgebouw worden de maaltijden geserveerd en is er een bar en een pooltafel.Northern Lights Cabin (ca. 40 m²): vrijstaande cabin met 1 slaapkamer met 2-pers.bed. Woonkamer met slaapbank (max. 2 personen) en een kitchenette. Ruime badkamer met douche, toilet en sauna. Grote ramen richting het noorden.Top Cabin (ca. 25 m²): vrijstaande cabin met 1 slaapkamer met 2-pers.bed. Woonkamer met slaapbank (max. 1 persoon) en een kitchenette. Badkamer met douche en toilet. Lake Cabin (ca. 55 m²): 2-onder-1-kap cabin met 2 slaapkamers. Slaapkamer met 2-pers.bed en slaapkamer met stapelbed. Woonkamer met slaapbank (max. 2 personen) en een keuken. Badkamer met douche en toilet.    
Dag 2 - Huskysafari (ca. 2 uur): Op loopafstand van je cabin ligt de kleinschalige huskyfarm waar de enthousiaste husky's je al op staan te wachten. Na een uitgebreide instructie van de musher span je de honden voor de slede en gaan jullie met 2 personen per slede op pad. Je maakt een prachtige tocht door de archipel over de bevroren zee. Een bijzondere tocht waarbij je geniet van de panoramische uitzichten. Onderweg maak je een stop voor een fika met een warme drank. 
Dag 3 - Sneeuwschoenwandelen (ca. 3 uur): Vandaag staat de wandeling op sneeuwschoenen naar de top van de heuvel Gullihatten op het programma. Met een kleine groep van maximaal 8 personen bind je bij de cabins de sneeuwschoenen onder en krijg je de instructie waar je op moet letten tijdens het lopen op de moderne 'tennisrackets'. Het is makkelijker dan je denkt en maakt het lopen op een dik pak sneeuw erg gemakkelijk. Dichtbij de cabins ligt de heuvel Gullihatten waar de top het doel van vandaag zal zijn. Wanneer je de top hebt bereikt geniet je van het uitzicht en wordt er op het kampvuur een heerlijke lunch gemaakt. Op de terugweg naar je cabin loop je door een oud bos waar de takken bedolven zijn onder de sneeuw. Een hele fijne winterse activiteit en de rest van de dag heb je vrij te besteden.
Dag 4 - Sneeuwscootertocht (ca. 3 uur): Na het ontbijt ga je een tocht maken met de stoere sneeuwscooter. Afhankelijk van de weersomstandigheden ga je met de sneeuwscooter stroomopwaarts over de Kalix rivier of door de archipel en over de bevroren zee. Een ongekend mooi winters landschap ga je zien tijdens je tocht. Er wordt verschillende keren een stop gemaakt en informatie gedeeld over de omgeving. Ook is er ruimte om mooie foto's te maken. Vergeet dus niet om met een volle batterij van je camera of telefoon op pad te gaan.
Nathalie de Leeuw

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: 21 december t/m 5 januari en 31 januari t/m 15 april.


N.B. De volgorde van het programma kan veranderen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht Scandinavian Airlines Amsterdam-Stockholm-Luleå in de voordeligste vluchtklasse inclusief €175,- luchthavenbelastingen en bagage
• transfer luchthaven-resort v.v.
• verblijf in een cabin inclusief bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak
• volpension van diner/snack op dag 1 t/m ontbijt op dag 8 inclusief non-alcoholische drankjes
• lokale Engelssprekende gids tijdens de safari’s
• huskysafari (2 personen per huskyslede) 
• sneeuwscootertocht met fika (2 personen per sneeuwscooter)
• sneeuwschoenwandelen
• noorderlichtexcursie op een slede achter de sneeuwscooter
• thermo-overall, schoenen en handschoenen tijdens je gehele verblijf 
• uitgebreide reisinformatie
• BTW
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature 

Niet inbegrepen:
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p. (N.B. met Kerst, Oud & Nieuw en tijdens de voorjaarsvakantie zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag)
• eigen risico sneeuwscootertocht bij schade
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Askja Reizen wordt Nordic

Na het winterseizoen van 2024/2025 gaat Askja verder onder de naam Nordic. We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet.

Lees alles wat je moet weten Sluiten

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.