Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Faeröer met openbaar vervoer

  • • Skúvoy, Sururoy en de noordelijke eilanden
  • • Hoofdstad Tórshavn
  • • 3 excursies, een wandeling en 4 maaltijden inclusief
  • • Reizen met bus en ferry
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.725

Onthaasten op de Faeröer eilanden. Bij deze bijzondere Faeröer rondreis ontdek je de kleinere en meer afgelegen eilanden op je gemak. Je reist rond met het openbaar vervoer, in dit geval bussen en veerboten. Natuurlijk krijg je de schema's van de verschillende diensten. Ook ga je vier keer op pad met een lokale gids en hoor je veel 'inside' informatie. Er is gelegenheid om te wandelen en het is een unieke kans om kleine dorpsgemeenschappen en hun manier van leven te ontdekken. Je verblijft meestal twee nachten op een eiland. Op Skúvoy en Nólsoy in eenvoudige guesthouses. 

Na aankomst op de Faeröer eilanden wordt je naar de hoofdstad Tórshavn gebracht, waar je de eerst nacht verblijft in een hotel. De volgende dag begint het avontuur als je per bus en ferry naar het kleine eiland Skúvoy reist. De gastheer van je B&B ontvangt je met koffie en gebak en laat je de omgeving zien. De volgende dag kun je zelf wandelen langs de kust en naar een vogelrots, waar ook papegaaiduikers nestelen. Via het eiland Sandoy, waar je een rondrit met een gids krijgt, reis je naar Tórshavn. Daar stap je op de veerboot naar het meest zuidelijke eiland Suduroy. Een tocht van een halve dag over dit eiland met een lokale gids, laat je Suduroy ontdekken en je weet gelijk wat je hier zelf nog kunt doen. Je proef de authentieke sfeer en gaat wandelen in de bergen. Terug in Tórshavn steek je gelijk over naar het kleine eiland Nólsoy, waar je weer twee nachten verblijft. Je wordt rondgeleid en kunt optioneel in de avond een excursie op zoek naar stormvogeltjes maken. De tijd die je over hebt kun je gebruiken om te wandelen op Nólsoy of om cultuur op te snuiven in Tórshavn. De volgorde van de te bezoeken eilanden kan verschillen per reis, maar je ziet hetzelfde. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Faeröer en bus naar Tórshavn: Je vliegt naar Vágar, de luchthaven van de Faeröer eilanden. Per transfer word je (eventueel samen met enkele andere passagiers) naar de hoofdstad Tórshavn gebracht. Tórshavn ligt op het eiland Streymoy en is met een onderzeese tunnel verbonden met het eiland Vágar. Afhankelijk van het vluchtschema heb je vandaag al de mogelijkheid voor een eerste verkenning van Tórshavn. Zoek een leuk restaurant uit voor je diner of breng een bezoekje aan een café of bar. In de hoofdstad van de Faeröer is er ruime keuze, terwijl het op de andere eilanden beperkter is. Je verblijft één nacht in Tórshavn. 
Dag 2 - Naar het kleine eiland Skúvoy: Vanuit Tórshavn ga je met de lokale bus via een tunnel naar het eiland Sandoy. Dan is het alleen nog een korte oversteek per ferry naar Skúvoy. Dit is een prachtig klein eiland, waar nog geen 30 mensen wonen. Een bijzondere plek waar je twee nachten verblijft. Je wordt bij de accommodatie ontvangen met koffie met gebak en daarna maak je een dorpswandeling met de gastheer om de prachtige verhalen te horen die dit eiland rijk is. Natuurlijk bezoek je het graf van de Viking Sigmundur Brestisson, die op Skúvoy is geboren. Deze Viking leider zorgde er in het jaar 999 voor dat de Faeröer christelijk werden. Hij liet daarop een kerk bouwen, waarnaast hij ligt begraven. Het diner is verzorgd door de B&B aangezien er geen restaurants zijn op Skúvoy. 
Dag 3 - Skúvoy: Vandaag verken je het eiland op eigen gelegenheid. Je kunt er prima wandelen en het staat bekend om het vogelleven. De gastheer adviseert je over wandeltochten die je op eigen houtje kunt doen. Je krijgt een lunchpakket mee. Vanuit het dorp volg je bijvoorbeeld de kust en loop je langs kleurrijke huizen, boothuizen en boten. Naar de prachtige vallei Fagradal leidt een goed gemarkeerd pad. Geniet tijdens de wandeling van de vogels en het prachtige uitzicht op het nabijgelegen eiland Sandoy. Er zijn steile vogelkliffen en een absolute aanrader is 'lundaland', een met gras begroeid gebied aan zee waar papegaaiduikers nestelen, vlak bij het dorp. Na een dag vol frisse lucht wordt het diner weer voor je verzorgd.
Dag 4 - Bezoek Sandoy en naar zuidelijk eiland Suduroy: Op eigen gelegenheid ga je per ferry terug naar Sandoy. Je ontmoet bij aankomst de lokale chauffeur/gids, die je meeneemt met een kleine groep voor een tocht over Sandoy. Je bezoekt enkele kleine dorpen zoals Sandur, Húsavík en Dalur en luistert naar de dramatische sagen en verhalen over het eiland, dat al sinds de vikingtijd wordt bewoond. De tocht eindigt op een plaats waar je de bus neemt om terug te keren naar Tórshavn. In de haven van Tórshavn ga je aan boord van de ferry Smyril, die in ongeveer twee uur naar het meest zuidelijke Faeröer eiland, Suðuroy brengt. Hier verblijf je twee nachten in de plaats Tvøroyri. 
  • Fratercula Arctica Papegaaiduikers
Manuela Sutmuller

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Wanneer je op Nólsoy overnacht kun je de excursie maken op zoek naar stormvogeltjes. De tocht begint een uur voor zonsondergang en duurt enkele uren.
De prijs is € 195 per persoon. 
Indien je dit wilt meemaken geef het dan direct bij boeking aan. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen
• vlucht Amsterdam-Vagar in de voordeligste vluchtklasse v.v. inclusief € 175 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting en brandstoftoeslag
• overnachtingen in hotels of guesthouses op basis van logies en ontbijt; 4 nachten in 2-pers.kamers met gedeelde faciliteiten en 3 in 2-pers.kamers met eigen douche en toilet
• transfer luchthaven Vágar naar Tórshavn en terug per taxi (maximaal 3 personen, niet persé privé)
• 2 diners (dag 2 en 3 op Skúvoy) en 2 lunches (dag 3 lunchpakket op Skúvoy en dag 5 lunch op Suduroy)
• wandeling met gids op dag 2 op Skúvoy en dag 7 op Nólsoy
• rondrit met gids/chauffeur op dag 4 op Sandoy (3 uur) en dag 5 op Suduroy (4 uur)
• uitgebreide reisinformatie
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen
• overige maaltijden
• lokale bussen
• lokale ferry’s
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.